top of page

סדרה חדשה, יין חדש, סיפור חדש




ייצור יין מצריך הרבה סבלנות.
במיוחד כשאתה נוטע כרם במקום מיוחד מאוד
הזמן שלוקח לאתר חלקה כזו, לשים עליה את היד, לדגום את הקרקע, להרגיש את כיוון הרוחות שנושבות בה, ללכת בה לאורכה ולרוחבה.
לנטוע שתיל אחרי שתיל, לכסות אותו באדמה, לדאוג שכל שתיל יקבל את כמות המים שמספיקה לו בשביל לגדול, לייצב אותו לקנה במבוק שעוזר לו לעמוד זקוף, להגן עליו מהרוחות ובעלי החיים שרוצים לאכול את עליו.
לרסס כשצריך להגן עליו ממזיקים קטנים יותר שרוצים לפגוע בו.
להמתין 3 שנים עד שיהיה אפשר לבצור ממנו
את האשכול הראשון.
ריזלינג הוא זן שלוקח אותי אחורי לצעדים הראשונים שלי בתעשית היין, יין שהיפנט אותי וגרם לי להתמכר למרוץ הזה ולתהליך הזה.
גפן ריזלינג היא מאוד זקופה ואצילית הפרי שלה הוא הרגיש ביותר שיצא לי להכיר והמפונק ביותר לגידול, עבדתי ימים שלמים כדי להביא גפני ריזלינג להבשלה ראויה.
בשנה שעברה נטענו חלקה חדשה בצפון הגבוהה מאוד של רמת הגולן, הגפנים ניטעו בשיפוע חד עם כיוון השיפוע, להסתובב שם מזכיר תמונות מאזורי גידול יין רחוקים שגם בהם הזן נטוע. סנדות/ עמודי עץ החליפו את עמודי הברזל המוכרים בכרמים ישראלים שתומכים את הגפנים והוסיפו לחוויה החו״לית הנעימה.
סדרת תלשי היא ניצן ראשון בדרך לכרם החדש שלנו, סדרה דינמית, נציג בה לעיתים יינות חד פעמיים ואומנותיים,האופי לא בהכרח יהיה עקבי ויכול להשתנות.
יותר מתמקדת בעשייה מאשר באזור הגידול.
הציור מסמל את ההתלהבות הראשונית שחיברה אותי לעשייה הייננית, חדוות הגילוי וההרפתקאה.

יוסי סידון, יינן
יקב תל שיפון
45 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page