top of page

הסיפור שלנו

היינות של יקב תל שיפון מבטאים את היצירה, העמל והאמונה שלנו באזור הגידול המרתק שבו אנו מגדלים ויוצרים - צפון רמת הגולן.
הכרמים שלנו, שנמצאים בקיבוץ אורטל, נהנים מטרואר ייחודי - אדמה וולקנית וחורף משמעותי המלווה בכמה אירועי שלג, המספקים מנות קור רבות ומשפיעים על התעוררות אחידה באביב.
אנו מאמינים שהכרם הוא חלק מהסביבה בה הוא גדל. לכן, אנו מיישמים חקלאות ברת–קיימא, אחראית ושקולה תוך התערבות מינימלית ומכבדת את סביבתנו.

84104138_610854989490513_7017768766851252224_n.jpg

דבר היינן, יוסף סידון

יוסי סידון, בן 37, גר עם משפחתי בראש פינה כבר מעל עשור.

התחלתי את צעדי הראשונים בתעשיית היין כמה רגעים לפני בציר 2010 ביקב כישור ונמנתי עם צוות ההקמה הראשון של היקב, במקביל שילבתי את עבודתי ביקב יחד עם לימודי יין וכרם במכללת תלי חי.

נטעתי גפנים, עיצבתי וטיפחתי בעיקר את התשוקה והידע ליין בשנים הנפלאות האלו.

לאחר 5 שנים עברתי לנהל את יקב ססלוב המתחדש ובהמשך התמנתי ליינן היקב.

המשכתי ליקב בזלת הגולן ומשם ליקב דלתא.

למדתי והתנסיתי במהלך המסע בתעשיית היין המדהימה שלנו עם מגוון רחב של זני ענבים, סגנונות ייצור ואזורי גידול. נטעתי וטיפחתי ביידי לא מעט כרמים וחלקות מיוחדות ולקחתי חלק בייצורם של יינות ישראלים שזכו להכרה והערכה רבה.

הגעתי ליקב תל שיפון כחודש לפני בציר 2020, מוכן לדרך חדשה ומאתגרת באזור הגידול המרתק והמסקרן  ביותר בישראל "צפון רמת הגולן.

מאז חלפו 4 בצירים בהם היקף הייצור של היקב הוכפל, נטיעות חדשות נוספו באזורים נוספים בצפון רמת הגולן, חלקות אלו עתידות להצטרף אלינו בשנים הקרובות.

כאן ניתנה לי ההזדמנות להקים מחדש יקב צעיר עם שאיפות גדולות.

יוסי סידון יינן יקב תל שיפון

טופוגרפייה וכרמים

כרם תל שיפון נטוע בגובה של 915 מ' מעל פני הים, במשולש שבין הר שיפון, להרים אביטל ובנטל. סמוכים לו הקיבוצים עין זיוון, מירום גולן ואלרום. הטראסה שמשקיפה לה על חמישה תילי געש כבויים: שיפון, יוסיפון, חזקה, אביטל ובנטל, היקב שוכן למרגלות תל שיפון, הר געש כבוי בצפון רמת הגולן. הכרם ניטע בשנת 2010 על אדמת בזלת, חרסית וטוף, קרקע עמוקה מנוקזת ועשירה.
הזנים שניטעו הם קברנה סוביניון, סירה, מרלו וקברנה פרנק וסובניון בלאן.
הכרם נהנה מחורפים קרים מאוד עם שניים – שלושה אירועי שלג, יחד עם כמות משקעים מרובה. הקיץ מתון ויחסית יבש, לילות קרירים שמאפשרים הבשלה איטית ומתונה לענבים שלנו.
בשל קרבת הכרמים ליקב עצמו, אנחנו אייננו משנעים את הענבים למרחקים וכל התהליך מתרחש באותו תא שטח. הטמפרטורה הקרירה בשילוב האדמה הוולקנית העשירה במינרלים, מעניקה לגפנים את התנאים האידיאליים ביותר שיכלו לבקש.

Screenshot 2024-02-15 at 17.29_edited.pn
יקב תל שיפון רמת הגולן יין לבן
bottom of page