סוף בציר 2025: שמש, שמחה וגעגוע
- Eden Lea Lerer
- לפני 3 ימים
- זמן קריאה 1 דקות
הבציר הגיע אל קו הסיום – חורף יבש מהרגיל ועונת גידול שטופת שמש במיוחד. הענבים הקדימו להבשיל, והעניקו פרי מרוכז, עשיר בצבע ובטעמים.
הבציר הנוכחי היה קצר, מהיר ואינטנסיבי, והציב בפנינו אתגרים ותגמולים כאחד:
היתרונות ליין: ריכוז, עושר, עומק, צבע, וניחוחות עזים שממלאים את הכוס. גוונים שמשיים ושמחים המשקפים עונת גידול חמה.
האתגרים בכרם: קצב הבשלה מהיר שאילץ אותנו להיות חדים, יעילים ומהירים כדי להשיג את סגנון היין שאנו שואפים אליו בתל שיפון.

בבציר האחרון, בפעם הראשונה מזה זמן רב, הרגשנו שפשוט ייצרנו יין. בלי מגפות עולמיות ובלי טילים. רק אדמה, שמש, ואנשים שעושים את מה שהם הכי אוהבים – בשקט, בעקביות ובהתמסרות. זו הייתה תחושה של חזרה למקור, של התמקדות טהורה במהות היין.
כמו תמיד, גם השנה סיפור היין שלנו אינו מושלם ואוטופי לגמרי. הוא מכיל בתוכו אירוע מכונן שהשפיע עלינו רבות.
ביום הראשון של הבציר איבדנו את עופר מאירי – היזם הגדול של פרויקט תל שיפון, אדם גדול שהיה עבורי ועבור רבים מורה ואב לחיים.
כמה חודשים לפני הבציר היינו יחד בהקרנה של סרט דוקומנטרי על תעשיית היין בספרד, ושם נאמר משפט שליווה אותי מאז:
״יין הוא הדבר היחיד בעולם שיכול לעצור את הזמן״
זו חוויה מדהימה שאני מאוד מזדהה איתה כיינן – היכולת לאצור ולשמר בתוך בקבוק תקופה וזכרונות שאקח איתי לעד מהאדם הכי מיוחד שהייתה לי הזכות להכיר.
אם אצטרך להחליט איזה בציר היה המשמעותי ביותר עבורי מאז תחילת פרויקט תל שיפון:
שנתיים מגפה עולמית
שנתיים מלחמה
בציר 25 בלי עופר
אני מניח שאבחר בבציר 2025.
בציר של שמש וגעגוע.
יוסי סידון,
יינן יקב תל שיפון







תגובות